Uncategorized
Trending

Allview Android TV – primul tv romanesc cu Android

Allview Google TV

Visual Fan aka Allview a lansat primul lor televizor lcd in anul 2006, 12 ani mai tarziu este primul brand romanesc daca nu unicul ce vine cu un tv android 4k (uhd pentru fanii samsung, e acelasi lucru).

In 2014 cei de la Philips lanseaza primul tv cu android din Romania, cu un android limitat, memorie slab scazuta, fara optiunea de a instala apk uri, in 2015 Sony vine pe gama de varf cu android TV, 2 gb ram si memorie interna de 16 GB, plus optiunea de developer (apk install, surse necunoscute).

Revenind in prezent la razboiul dintre asistentii virtuali de pe telefone, lucru care nu face obiectul acestui articol :D, pe partea de televizoare si home media avem 2 mari competitori, google si amazon.

Compania brasoveana a ales sa mearga pe mana celor de la Google cu lansarea online a doua televizoare android cu livrare in 2019:

Unul de 58 de inch la pretul de 3500 lei

Al doilea de 50 de inch la pretul de 3000 lei.

Televizoarele vin cu Android 8.0 optimizat pentru televizorul Allview, telecomanda cu comanda vocala, procesor Cortez A53 Quad Core, ecran 4k, design LG/Philips.

Prevad un parteneriat DIGI – Allview cu vanzarea tv urilor impreuna cu o reinnoire de abonament cablu, sau cine stie ne surprinde vreun alt operator precum Vodafone.

Marii producatori de electronice precum Samsung (tizen pe masini de spalat, masini, ceasuri, telefoane) , Sony, Lg (prin WebOS) viseaza de mult timp la televizorul/hub multimedia, cei de la Allview prin pretul foarte mic spera sa ajunga in cat mai multe case, nu doar in Romania prin urmatoarele functii:

Control vocal;

Chromecast integrat, poti utiliza televizorul la fel cum ai face asta cu un Google Home Mini, poti vedea pozele de pe contul tau de Google Drive, poti da Cast de pe telefon, tableta la servicii de genul netflix, hbo go etc.

Acum sa revenim la partea si mai interesanta, daca exista bifa de unknown sources atunci televizorul devine cu adevarat interesant oferind optiunea de a instala apk uri, jocuri cat de multe (via HDD extern pentru cei priceputi), controller bluetooth sau via usb pentru jocuri, utilizarea tv ului pentru semnalistica fortand ecranul in modul portret, stiu cativa fosti clienti ce au cumparat Sony pentru a il utiliza drept ecran comercial, televizoarele inca merg foarte bine.

Din specificatiile tehnice va pot spune ca televizorul se va vedea putin intunecat neavand o luminanta prea buna, doar 300 cd/mp, cele 2 porturi usb sunt suficiente daca va cumparati un hub usb cu alimentare, un port usb 2.0 [plus unul 3.0 nu sunt suficiente pentru un hub multimedia.

De verificat daca primi la review un tv daca produsul stie si sunet via Bluetooth 4.0 pentru a lega sistemul audio, home cinema sau sound bar fara fire, asa cum o fac foarte bine de peste 5 ani cei de la LG si Samsung.

Manualul de utilizare este si in limba romana dar tradus cu tv ul probabil, pentru ca un cuvant ca TREBUIESC nu exista in limba romana.

Si sa nu le fie rusine celor care au facut manualul, nici Universitatea din Craiova nu sta mai prejos

macar ei sunt de la mate info, nu le “trebuies” multa limba romana 😀

In cazul in care primim totusi un TV Android Allview ii vom face un review complet cu plusuri si minusuri.

Daca e pe jumatate adevarata descrierea tehnica produsul este unul extrem de atractiv si merita in avans un bravo. 🙂

Sursa: https://www.allview.ro/android-tv/

Back to top button