Printing

Ecrane Validate Pantone pentru reproducerea nuanțelor pielii

Pantone a creat un ghid pentru nuanțele pielii după ce a măsurat mii de oameni, în speță nuanța pielii a fiecărei persoane în parte din o plajă largă de naționalități și locații. Realizate special pentru a fi cât mai aproape de reprezentarea reală a pielii, paleta de culori este estențială pentru toți designerii de jocuri mai ales dacă vor să creeze jocuri care să simuleze realitatea.

Pantone a lansat pe 6 ianuarie 2022 un nou program de validare a ecranelor pentru a fi siguri că acestea pot reproduce cu acuratețe toate nuanțele pielii cât și pentru a fi siguri ca monitorul pe care il folosim reproduce cât mai aproape de realitate fețele oamenilor și mai ales culoarea pielii.

Persoanele de profil nu sunt străine certificării Pantone pentru ecrane (monitoare/tv-uri), de aceea un ecran validat Pantone este certificat pentru acuratețea culorilor afișate și acoperă întregul spectru de culori din sistemul de potrivire a culorilor Pantone. Certificarea indică faptul că acel display poate fi utilizat fără griji de către designeri și artiști.

La CES au putut fi testate câteva ecrane cu Pantone SkinTone Validated cu sprijinul celor de la Benq.

Compania Benq este printre primele care au adoptat această certificare cu modele din gama DesignVuePD și PhotoVueSW – modelele DesignVue PD3205U și PD2705U, urmând să lanseze și alte modele în viitorul nu foarte îndepărtat.

Reproducerea cu acuratețe a nuanțelor pielii a reprezentat o problemă pentru ecranele digitale de o vreme încoace, iar cu sprijinul unor companii precum Google ce au lansat Real Tone pentru Pixel 6 această probleme va dispărea ușor ușor de îndată ce mai multe companii vor adopta acest standard.

Sursa. Pantone

Back to top button