PrintingSoftware

Google Cloud Print Alternatives

Alternative la Google Cloud Print

Dupa ce la finele lui 2020 Google Cloud Print a decedat, fiind oprit drept serviciu al Google, la ora actuala din partea Xerox Exista 3 optiuni ce le permit utilizatorilor sa printeze ca si cand Google Cloud Print inca exista:

  1. @PrintByXerox
  2. Xerox WorkPlace Cloud
  3. Xerox WorkPlace Suite

 

  1. @PrintByXerox este un serviciu gratuit ce le permite utilizatorilor sa printeze doar prin trimiterea unui email de pe dispozitivele mobile: tablete, calculatoare, sau ChromeBook-uri, catre dispozitivele @PrintByXerox utilizand o singura adresa de email destinatara. Nu este nevoie de servicii IT complexe, iar utilizatorii au si optiunea de geolocalizare a celei mai apropiate imprimante utilizand locatia GPS.  Sunt 3 pasi simpli prin care poti utiliza solutia:

 

a) Trimiti un email catre print@PrintByXerox.com, daca sunteti utilizator nou o parola va fi trimisa catre adresa dumneavoastra de email.

b) Scoate din Sleep echipamentul ConnectKey, deschide aplicatia @PrintByXerox, completeaza adresa de mail si parola.

c) selecteaza Jobul si apasa imprimare pentru a realiza imprimarea documentului.

A 2-a si a 3-a optiune sunt una si aceeasi solutie cu mici diferente, cea mai importanta fiind localizarea softului Suite (se instaleaza local pe un PC cu Windows 10 sau un server al firmei) si Cloud solutie ce se gestioneaza din Cloud.

Optiunile aditionale incluse ale solutiilor le regasiti mai jos:

Alegeti o adresa de mail pentru utilizatorii companiei pe care acestia sa o utilizeze;

Usurinta in utilizare pentru eliberarea joburilor prin metodele: card acces, cod express, cod Pin sau atingere NFC cu dispozitivul mobil.

Extinde optiunea de imprimare print to mail pentru dispozitivele Non-Xerox;

Contabilizeaza ce cine cum cat a printat color cat monocrom;

Pentru mai multe informatii despre cum poate compania dumneavoastra sa valorifice aceste servicii cat si informatii despre optimizarea software/hardware a mediului de printare accesati Roxer

Sursa: Xerox.com

 

 

Back to top button