Hardware

Samsung Eco Remote se încarcă prin unde radio de la Router

Eco Remote se încarcă și cu energie solară

După ce a introdus o telecomandă cu încărcare solară în 2021, anul acesta în 2022 Samsung adaugă la partea de încărcare a telecomenzii posibilitatea de a recepționa unde radio RF ce sunt transformate în energie electrică, undele radio provin de la rețeaua wireless. Tehnologia nu este implementată la scară largă mai ales pentru că  poate alimenta doar dispozitive low energy. Desigur că o banală telecomandă intră în această categorie, din punctul nostru de vedere așteptăm din partea Samsung un ceas inteligent care să beneficieze de ambele metode de încărcare.

Eco Remote poate fi încărcată atât de la lumină naturală cât și de la cea artificială (precum tastatura wireless de la Logitech), dar și prin cablu cu port USB C. Telecomanda este momentan doar în varianta clasică de culoare neagră urmând ca până la finele anului să putem achiziționa și varianta de culoare albă, ce va complimenta gama The Frame, Serif și Sero.

Pe același principiu ecologic Samsung prevede că trecerea la telecomenzi cu încărcare solară poate elimina până la 99 de milioane de baterii aruncate în decursul a 7 ani de zile.

Samsung a testat și alte metode de încărcare a telecomenzii precum: utilizarea energiei kinetice, sau vibrația provocată de sunetele recepționate de către microfon. Se pare că cel puțin pentru moment rămân la cele 2 metode alternative de încărcare plus clasicul deja port USB C.

Sursa: Samsung.

Sursa foto: Samsung.

 

Back to top button