Auto
Trending

Sony Vision S – first Electric Concept Car from Japan

Sony mobile showroom of tech

.

Sony a prezentat la CES aproape cea mai interesanta masina a ultimilor 30 de ani prin Vision S Concept.

Asa cum si precizeaza in clipurile de promovare si in materialele de marketing, masina este facuta pentru a demonstra solutiile auto de la Sony: Sunet 360 provenind din scaunul soferului, recunoasterea faciala a pasagerului dreapta, a pasagerului din spate si chiar a soferului pentru a le arata fiecaruia in parte continutul de care are nevoie.

Bordul este dotat cu un ecran ce acopera 90 la suta din suprafata sa pe latime si este fabricat de catre Japan Display (consortiu Sony Toshiba Hitachi), camerele video pentru recunoasterea pasagerilor sunt bine ascunse iar camerele externe afiseaza pe cele 2 ecrane laterale amplasate la interior ce este in stanga si in dreapta automobilului.

Bordul conceptului are 2 monitoare la extremitati ce permit vizualizarea “oglinzilor laterale” ce au fost inlocuite cu 2 camere video de inalta definitie similar cu cele de la Audi e-tron quattro.

Partea de sonorizare este asigurata de sistemul 360 Reality Audio cu difuzoare in scaune similar cu sistemul de boxe din Nissan Micra.

In total discutam de 33 de senzori inclusiv camere Sony IMX390 si time Of Flight IMX456, avem 17 senzori de radar/ultrasonic si 1 senzor frontal si 2 laterali pentru LiDAR plus asistenta de conducere nivelul 2.

Masina va monitoriza in permanenta, soferul cat si pasagerii din spate pentru a le oferi cea mai buna experienta in calatorie iar soferul si pasagerul din dreapta au presatari automate pentru scaun, oglinzi, informatii afisate in bord, respectiv pe ecranul din fata pasagerului fata.

 

Sursa: https://www.sony.net/SonyInfo/vision-s/entertainment.html

Back to top button