Auto

Nissan Leaf 2018

Reeditarea celui mai bine vandut model electric

Nissan Leaf vine anul acesta cu ProPilot, sistemul de conducere autonoma cu asistenta la incadrarea pe banda, cruise control toate acestea cu spriijinul unei camera radar amplasata in partea frontala a masinii. Dezavantajul acestui sistem este ca nu poate functiona pe vreme ploioasa sau ninsoare pentru ca aceasta se bazeaza pe contrastul dintre dungile de pe asfalt si asfaltul in sine, iar in Romania nu va functiona aproape deloc 🙂.

Cei de la Nissan sustin ca in momentul in care masina din fata se opreste, sistemul de pilot automat va opri masina si va porni odata cu cea din fata acesteia.

Sistemul e-Pedal este primul de acest fel si implica o singura pedala pentru franare si acceleratie, dar persoanele pot solicita o masina dotata cu pedale separate. Sistemul de franare regenerativa functioneaza destul de ok pentru a recupera din energia pierduta in momentul franarii.

Portbagajul este destul de incapator, acest model fiind unul de mare succes, fiind unul dintre cele mai vandute modele la ora actuala electrice, dar dezamageste prin autonomia de doar 150 de mile.

Daca ne gandim la o Tesla care din punctul meu de vedere a creat si ridicat stafeta in randul masinilor electrice autonomia acestei masini o aduce chiar si sub un mini Electric si doar pentru utilizarea in oras.

Sursa:  https://www.nissanusa.com/electric-cars/2018-leaf/

Back to top button